Destination Fyn_logo
To cyklister kører på en cykelsti ude på vandet foran et hvidt gods en overskyet dag

Bike Island Fyn 3.0 - kobling af cykelnet med cykelturismeindsatsen

Foto: 24Copenhagen

Bike Island Fyn har fået en saltvandsindsprøjtning og bliver opgraderet til version 3.0.

Målet med projektet er at koble et kommende fysisk skiltet cykelnet med turismeindsatsen, turisterne og det lokale erhverv. Det er helt essentielt for at opnå det fulde potentiale ved cykelnettet. Det øger nemlig chancen for, at turisterne vælger Fyn og Øerne som cykel- og feriedestination, hvilket igen betyder, at erhvervet kan udvide sæsonen, tilbyde flere bæredygtige oplevelser, forbedre deres gæsteservice og få en rentabel forretning. Koblingen skal foregå ved bl.a. at udvikle og gøre flere digitale og fysiske cykeloplevelser og servicefaciliteter tilgængelige.

Det betyder, at Fyn og Øerne fortsat vil være i front, når det handler om cykelturisme, og at vi vil blive ved med at stræbe efter vores mål om, at Fyn og Øerne skal være Nordeuropas mest eftertragtede cykelferiedestination.

Baggrund for projektet

Som led i udviklingen af den eksisterende cykelturismeindsats har vi udpeget 3.400 km cykelstrækninger, der fører turister og lokale længere rundt på Fyn og Øerne til alt fra naturoplevelser og attraktioner til lokale erhverv og overnatningssteder. Disse strækninger vil indgå i et kommende nationalt, fysisk skiltet cykelnet, som forventes at stå klart i løbet af 2026 med støtte fra de fynske kommuner, fonde og Destination Fyn. 

Cykelnettet er en del af den nationale turismestrategi og Udviklingsplan for Fyn og Øerne.

Aktiviteter i projektet

Digitalt cykelkort og ruteplanlægning: Udvikling af et digitalt kort over cykelnettet med ruteplanlægning, som gør det nemt for cyklister at planlægge og søge inspiration til deres næste cykelrejse eller cykeltur.

Samarbejde med turismeaktører: Destination Fyn faciliterer 1:1 sparring og workshops for turistaktører og turistkontorer, der skal hjælpe dem med at forstå knudepunktstankegangen bag cykelnettet og skabe nye tematiserede turforslag/-ruter ved hjælp af den digitale ruteplanlægger.

Tematiserede ruter: Destination Fyn vil udvikle flere tematiserende ruter med fokus på fx børnevenlige og trafiksikre ruter og sløjfer på Herregårdsruten til de cyklister, der ønsker at cykle rundture og komme tilbage til deres startsted.

Udvidelse af Bike Friend-ordningen: Bike Friend-ordningen, der tilbyder gode servicefaciliteter for cyklister, udvides til at omfatte flere lokationer på de nye cykelstrækninger samt opladning af elcykler. Læs mere om Bike Friend-ordningen.

Gamification og skattejagt: Vi udvikler og tester koncepter med gamification og skattejagt på udvalgte ruter for at fremme mersalg ved det lokale erhverv og øge brugen af cykelnettet gennem nudging og formidling.

International markedsføring: Vi markedsfører de nye cykeloplevelser og cykelnet til de hollandske og tyske turister, der i forvejen benytter sig af cykelnettet og er en del af Destination Fyns primære målgrupper.

Projektperiode

Projektet udføres i samarbejde med Dansk Kyst og Naturturisme og Visit Denmark og løber indtil den 31.12.2027. 
 

Mette Mathiasen
Vil du vide mere? Kontakt

Projektleder, Knudepunktsnetværk

mema@destinationfyn.dk

Projektet er støttet af:

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse logo lille - DEB

Foto:DEB-logo